Android build tools fail


#1

After generating the build.xml using android update project -p . I ran ant debug and got the hideous mess below.

Anyone know what the problem is with that?

[~/cubbies/work/workspace/GeoQuiz]$ ant debug                                            [1397/1517]
Buildfile: /Users/theborg/cubbies/work/workspace/GeoQuiz/build.xml

-set-mode-check:

-set-debug-files:

-check-env: [checkenv] Android SDK Tools Revision 22.2.1
 [checkenv] Installed at /Users/theborg/work/adt-bundle/sdk

-setup:
     [echo] Project Name: QuizActivity
  [gettype] Project Type: Application

-set-debug-mode:

-debug-obfuscation-check:

-pre-build:

-build-setup:
[getbuildtools] Using latest Build Tools: 18.1.0
     [echo] Resolving Build Target for QuizActivity...
[gettarget] Project Target:   Android 4.3
[gettarget] API level:        18
     [echo] ----------
     [echo] Creating output directories if needed...
    [mkdir] Created dir: /Users/theborg/cubbies/work/workspace/GeoQuiz/bin/rsObj
    [mkdir] Created dir: /Users/theborg/cubbies/work/workspace/GeoQuiz/bin/rsLibs
     [echo] ----------
     [echo] Resolving Dependencies for QuizActivity...
[dependency] Library dependencies:
[dependency] No Libraries
[dependency] 
[dependency] ------------------
     [echo] ----------
     [echo] Building Libraries with 'debug'...
   [subant] No sub-builds to iterate on

-code-gen:
[mergemanifest] Merging AndroidManifest files into one.
[mergemanifest] Manifest merger disabled. Using project manifest only.
     [echo] Handling aidl files...
     [aidl] No AIDL files to compile.
     [echo] ----------
     [echo] Handling RenderScript files...
     [echo] ----------
     [echo] Handling Resources...
     [aapt] Generating resource IDs...
     [aapt] invalid resource directory name: /Users/theborg/cubbies/work/workspace/GeoQuiz/bin/res/$
runch

BUILD FAILED
/Users/theborg/work/adt-bundle/sdk/tools/ant/build.xml:653: The following error occurred while execu
ting this line:
/Users/theborg/work/adt-bundle/sdk/tools/ant/build.xml:698: null returned: 1

Total time: 1 second

#2

Looks like this is your culprit:

     [aapt] Generating resource IDs...
     [aapt] invalid resource directory name: /Users/theborg/cubbies/work/workspace/GeoQuiz/bin/res/$
runch

Try deleting $runch from your res folder.